Suomen Joutsen

 
Suomen Joutsen on kolmimastoinen teräsfregatti, joka rakennettiin Ranskassa vuonna 1902. Ensimmäisen maailmansodan aikana se toimi rahtialuksena Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. Vuonna 1930 Suomen valtio osti sen koulutuslaivaksi ja se nimettiin Suomen Joutseneksi vuonna 1931. Nykyään se toimii museolaivana Turussa.


Sijainti: Turku
 
 
 
 

 
 
 

Keihässalmi ja Karjala

 
Miinalaiva Keihässalmi on rakennettu vuonna 1957 Helsingissä. Vuodesta 1994 lähtien se on toiminut museolaivana. Tykkivene Karjala valmistui vuonna 1968 ja se luokitellaan korvetiksi. Vuonna 2002 se luovutettiin museolaivaksi.Sijainti: Turku
   
 
 
 
 

 
 
 

Pommern

 
Pommern on nelimastoinen teräsparkki, jonka vesillelasku tapahtui vuonna 1903 Skotlannissa. Aluksi sitä kutsuttiin nimellä Mneme kreikkalaisen jumalattaren mukaan, mutta myöhemmin se nimettiin uudelleen Pommerniksi. Se on toiminut rahtialuksena Euroopan ja Etelä-Amerikan välillä. Nykyään Pommern toimii museolaivana ja sijaitsee Maarianhaminassa.


Sijainti: Ahvenanmaa
 
 
 
   

 
 
 

Linden

 
Linden on puinen kuunari, joka on rakennettu 1991-1993 alkuperäisen vuodelta 1920 peräisin olevan kuunari Lindenin mallin mukaan. Se toimii ravintolana Maarianhaminassa.


Sijainti: Ahvenanmaa
 
 
 
 

 
 
 

Albanus

 
Albanus on rakennettu 1980-luvulla alkuperäisen vuodelta 1904 olevan kaljaasi Albanuksen mukaan. Aluksen vesillelasku tapahtui vuonna 1988 ja se toimii lähinnä nuorille suunnattuna purjehdusristeilyaluksena. Albanuksen kotisatama on Maarianhamina.


Sijainti: Ahvenanmaa
 
 
 
 

 
 
 

Urho ja Sisu

 
Jäänmurtaja Urho valmistui vuonna 1975 ja Sisu vuonna 1976. Ne ovat Merenkulkulaitoksen omistuksessa.Sijainti: Helsinki
 
 
 
 

 
 
 

Kathrina

 
Kathrina on rakennettu 1947-1949 Pernajassa. Se oli alunperin kolmimastoinen kaljaasi, mutta muutettiin myöhemmin kuunariksi. Nykyään Kathrina toimii pääasiassa kesäaikaan tilausristeilyaluksena ja talvella kahvilana ja ravintolana Helsingissä.


Sijainti: Helsinki
 
 
   
Edellinen        Sekalaiset        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.