= Museo
= Hotelli
= Golf Club
= Juhla- ja kokouspaikka
     


 
 

Taappolan kartano

 
Taappolan kartanon omistajat tiedetään vuodesta 1530 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu noin vuonna 1900 edustaen ajan huvilatyyliä. Se korvasi aikaisemman päärakennuksen, joka oli tuhoutunut tulipalossa.


Sijainti: Janakkala
Nykykäyttö: Yksityinen
     
     


 
 

Tammenpään kartano

 
Tammenpään kartanon historia ulottuu 1600-luvulle asti, ja omistajat tiedetään vuodesta 1540 lähtien. Nykyinen empiretyylinen päärakennus on rakennettu 1862-1868 ja sitä on laajennettu 1900-luvun alussa. Pylväikkö lisättiin vuoden 1924 korjaustöiden yhteydessä.


Sijainti: Halikko
Nykykäyttö: Yksityinen
 
     


 
 

Tampin kartano (Dampbacka gård)

 
Tampin kartanon omistajat tunnetaan vuodesta 1540 lähtien. Siitä muodostettiin kartano 1600-luvulla. Nykyinen päärakennus on rakennettu 1870-luvulla ja arkkitehtuuri on empiretyylin muunnelma.


Sijainti: Askola
Nykykäyttö: Yksityinen
     


 
 

Tervakosken kartano

 
Tervakosken kartanon omistajat tiedetään vuodesta 1539 lähtien. Päärakennus on rakennettu 1800-luvun alkupuolella uusklassisen tyylisuunnan mukaisesti, mutta muutettu nykyiseen muotoonsa myöhemmin. Aikaisemmin se on toiminut Tervakosken paperitehtaan johtajan asuntona.


Sijainti: Janakkala
Nykykäyttö: Yksityinen
     
     


 
 

Tervalammen kartano

 
Tervalammen kartano on muodostettu vuonna 1660 ja omistajat tiedetään vuodesta 1641 lähtien. Nykyinen empiretyylinen päärakennus on rakennettu vuonna 1830 ja sen uskotaan olevan Carl Engelin suunnittelema. Kartano toimii nykyään kuntoutuskeskuksena.


Sijainti: Vihti
     


 
 

Tetomin kartano

 
Tetomin kartanon omistajat tunnetaan 1400-luvun lopulta alkaen. Se kuului Malmgårdin kartanolle 1675-1928. Vanha vuodelta 1730 peräisin ollut päärakennus siirrettiin Loviisaan kouluksi 1800-luvun alussa. Uusi päärakennus valmistui vuonna 1938 ja sen arkkitehtuuri edustaa modernisoitua empiretyyliä.


Sijainti: Pernaja
Nykykäyttö: Yksityinen
     
     


 
 

Tjusterbyn kartano

 
Tjusterbyn kartanon historia tunnetaan 1400-luvulta lähtien. 1500-luvulta peräisin oleva suuri kivirakennus korvattiin englantilaista gotiikkaa noudattavalla rakennuksella 1863-1867. Päärakennuksen torni on kahdeksankulmainen. Kartanossa on suuri muotokuvakokoelma. Viljamakasiini on rakennettu 1880-luvulla.


Sijainti: Pernaja
Nykykäyttö: Yksityinen
   
     


 
 

Toivonojan kartano

 
Toivonojan kartano on muodostettu vuonna 1783, kun Sipilä jaettiin kahteen osaan, Sipilään ja Toivonojaan. Nykyisen päärakennuksen vanhin osa on peräisin vuodelta 1807, ja nykyinen uusrenessanssin mukainen ulkoasu vuodelta 1876.


Sijainti: Nastola
Nykykäyttö: Yksityinen
 
     


 
 

Tuorlahden kartano

 
Tuorlahden kartanon historia ulottuu keskiajalle asti ja omistajat tunnetaan 1400-luvun loppupuolelta lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu aikaisemman päärakennuksen vuonna 1902 tuhonneen tulipalon jälkeen.


Sijainti: Uusikaupunki
Nykykäyttö: Yksityinen
     
   
Edellinen        Luettelo kartanoista        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.