= Museo
= Hotelli
= Golf Club
= Juhla- ja kokouspaikka
     


 
 

Oitbackan kartano

 
Oitbackan kartanon omistajat tunnetaan vuodesta 1824 lähtien. Huvilatyylinen päärakennus on rakennettu vuosina 1866-1876. Sitä on korjattu ja laajennettu vuonna 1905.


Sijainti: Kirkkonummi
Nykykäyttö: Yksityinen
   
     


 
 

Oittaan kartano

 
Oittaan kartanon historia tunnetaan vuodesta 1540 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1914 ja se korvasi aiemman tulipalossa tuhoutuneen päärakennuksen. Arkkitehtuuri on sekoitus tyylejä, mutta lähinnä sisältää voimakkaita empiretyylin vaikutuksia. Rakennus sijaitsee mäen päällä ja sitä ympäröi samalta ajalta peräisin oleva puisto. Nykyään rakennuksessa toimii kahvila. Kartanolle johtaa vanhojen puiden reunustama kuja.


Sijainti: Espoo
Nykykäyttö:
     


 
 

Ollaksen kartano

 
Ollaksen kartanon omistajat tunnetaan vuodesta 1551 lähtien. Nykyinen huvilatyylinen päärakennus on rakennettu 1800-luvulla ja peruskorjattu vuonna 1910. Kartanoon johtaa koivu- ja lehmuskujanteet kahdesta suunnasta.


Sijainti: Siuntio
Nykykäyttö: Yksityinen
     
     


 
 

Orrilan kartano

 
Orrilan kartanon omistajat tiedetään vuodesta 1543 lähtien. Nykyinen päärakennus on peräisin 1870-luvulta. Nykyinen ulkoasu on peräisin vuoden 1928 kunnostustöistä ja siinä on osia empire- ja huvilatyyleistä.


Sijainti: Nastola
Nykykäyttö: Yksityinen
   
   
Edellinen        Luettelo kartanoista        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.