= Museo
= Hotelli
= Golf Club
= Juhla- ja kokouspaikka
     


 
 

Kulloon kartano (Kullo gård)

 
Kulloon kartanon historia ulottuu vuoteen 1613 saakka, mutta siitä muodostui kartano 1620-luvulla. Kartanon nimeä on vaihdettu useita kertoja. Vuonna 1683 kartanoon valmistui päärakennus, joka oli yksi Suomen ensimmäisistä karoliinista tyyliä edustavista rakennuksista. Kartano nimettiin uudelleen aikaisemman nimensä mukaisesti Kulloon kartanoksi vuonna 1910. Nykyinen päärakennus on rakennettu 1912-1914 ja arkkitehtuuri edustaa karoliinista tyyliä. Päärakennus on yksityisomistuksessa, mutta yhdessä lisärakennuksessa toimii vaatekauppa ja kartanon alueella on golf-klubi.


Sijainti: Porvoo
Nykykäyttö:
   
     


 
 

Kulosaaren kartano

 
Kulosaaren kartanon historia ulottuu 1500-luvulle asti. Tilalla sijainnutta 1757-1765 rakennettua puurakennusta on oletettavasti käytetty nykyisen päärakennuksen pohjana. Nykyinen päärakennus on Carl Engelin suunnittelema ja se arvellaan rakennetun 1800-luvun alussa. Se sijaitsee niemellä, joka oli aiemmin saari. Kartano sijaitsee Helsingissä ja kaupunki on omistanut sen vuodesta 1927 lähtien.


Sijainti: Helsinki
   
     


 
 

Kumpulan kartano

 
Kumpulan kartanon historia ulottuu 1400-luvun lopulle. Se tunnetaan myös nimellä Gumtäktin kartano. Kartanon portilla oli Helsingin kaupungin raja ja se on ollut alueen tärkein kartano. Nykyinen päärakennus valmistui vuonna 1844 ja arkkitehtuuri edustaa empiretyyliä. Nykyään se on Helsingin Yliopiston käytössä ja alueella sijaitsee kasvitieteellinen puutarha.


Sijainti: Helsinki
 
     


 
 

Kuusiston kartano

 
Kuusiston kartanon historia ulottuu 1300-luvulle ja liittyy Kuusiston linnaan. 1680-luvulla siitä tuli yksi Suomen tärkeimmistä rakennuksista. Nykyinen päärakennus valmistui vuonna 1738 ja on yksi vanhimmista puutaloista Suomessa. Nykyään se toimii museona ja on Museoviraston omistuksessa.


Sijainti: Kaarina
Nykykäyttö:
 
     


 
 

Kägran kartano

 
Kägran kartano on perustettu 1670-luvulla ja omistajat tunnetaan vuodesta 1549 lähtien. Kartano jaettiin vuonna 1758, mutta yhdistettiin taas vuonna 1888. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1926 korvaamaan samana vuonna tulipalossa tuhoutuneen aikaisemman päärakennuksen.


Sijainti: Bromarv
Nykykäyttö: Yksityinen
   
     


 
 

Käpykylän kartano

 
Käpykylän kartanon omistajat tunnetaan vuodesta 1540 lähtien. Päärakennus rakennettiin vuonna 1921. Sen arkkitehtuuri noudattelee 1920-luvun trendejä ja yhdistelee tyylejä.


Sijainti: Askola
Nykykäyttö: Yksityinen
   
     


 
 

Kärkkisten kartano

 
Kärkkisten kartanon historia ulottuu keskiajalle asti ja omistajat tiedetään vuodesta 1494 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu 1880-luvulla ajan huvilatyyliä noudattaen ja kunnostettu ja muutettu vuonna 1926.


Sijainti: Sauvo
Nykykäyttö: Yksityinen
     
     


 
 

Könickin kartano

 
Könickin kartanon historia ulottuu keskiajalle asti ja omistajat tunnetaan vuodesta 1549 lähtien. Kartano jaettiin Norrgårdiksi ja Södergårdiksi vuonna 1793, ja yhdistettiin jälleen 1900-luvun alussa. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1928.


Sijainti: Bromarv
Nykykäyttö: Yksityinen
   
   
Edellinen        Luettelo kartanoista        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.