= Museo
= Hotelli
= Golf Club
= Juhla- ja kokouspaikka
     


 
 

Hommanäsin kartano (Lövingsin kartano)

 
Hommanäsin kartano on muodostettu 1600-luvun alkupuolella ja omistajat tunnetaan vuodesta 1606 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1827 edustaen empiretyyliä. Osa aikaisempaa päärakennusta 1700-luvulta on vieläkin olemassa. Kartano on tunnettu aikaisemmasta omistajastaan, kuuluisasta 1700-luvun sissipäällikkö Tapani Löfvingista.


Sijainti: Porvoo
     
     


 
 

Hovin kartano

 
Hovin kartanon historia ulottuu 1630-luvulle asti ja omistajat tiedetään vuodesta 1539 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu 1700-luvun lopulla ja toinen kerros lisättiin korjaustöiden yhteydessä vuonna 1926.


Sijainti: Vihti
Nykykäyttö: Yksityinen
 
     


 
 

Huhkon kartano

 
Huhkon kartanon historia ulottuu 1500-luvulle asti. Nykyisen päärakennuksen vanhimmat osat ovat peräisin 1700-luvulta. Empiretyylinen ulkoasu on peräisin vuosilta 1837-1842 ja esikuvana on ilmeisesti ollut Hintsan kartano. Nykyään kartano toimii edustustilana ja juhlapaikkana. Huhkon kartano on ollut kaupungin omistuksessa vuodesta 1977 lähtien.


Sijainti: Raisio
Nykykäyttö:
     


 
 

Husön kartano

 
Husön kartanon omistajat tunnetaan vuodesta 1540 lähtien. Husö on ollut saari, mutta mantereeseen yhdistävä tie rakennettiin 1860-luvulla. Siitä tuli kartano 1800-luvun puolivälissä, kun tilan päärakennus rakennettiin. Arkkitehtuuri edusti alunperin empiretyyliä, mutta vuonna 1911 rakennukseen lisättiin toinen kerros. Kartano on ollut Helsingin kaupungin omistuksessa 1960-luvulta lähtien. Husön kartano on nykyään yksi suosituimmista ratsastuskouluista pääkaupunkiseudulla.


Sijainti: Sipoo
 
     


 
 

Hämeenkylän kartano

 
Hämeenkylän kartanon historia ulottuu 1580-luvulle asti. Carl Engel suunnitteli empire-tyylisen rakennuskokonaisuuden. Taloudellisten vaikeuksien takia sen rakentaminen jäi kuitenkin kesken. Toinen sivurakennuksista valmistui 1820-luvun alussa ja toinen 1830-luvulla. Jälkimmäisestä tuli kartanon päärakennus. Nykyään kartano toimii konferenssipaikkana.


Sijainti: Vantaa
Nykykäyttö:
   
   
Edellinen        Luettelo kartanoista        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.