= Museo
= Hotelli
= Golf Club
= Juhla- ja kokouspaikka
     


 
 

Ahlbackan kartano

 

 
Sijainti: Hattula
Nykykäyttö: Yksityinen
Ahlbackan kartanon omistajat tiedetään vuodesta 1539 lähtien. Kartano siirrettiin nykyiseen paikkaansa vuonna 1806 ja nykyisen päärakennuksen vanhimmat osat ovat peräisin tuolta vuodelta. Rakennusta on muutettu 1800-luvun puolivälissä sekä vuonna 1900. Uusklassinen ulkoasu on peräisin muutos- ja laajennustöistä vuonna 1924.
 
 
 
 
 


 
 

Ahvenkosken kartano

 

 
Sijainti: Pyhtää
Nykykäyttö: Yksityinen
Ahvenkosken kartanon historia ulottuu 1500-luvulle. Nykyinen päärakennus korvasi aikaisemman vuonna 1859 tulipalossa tuhoutuneen päärakennuksen. Nykyinen ulkoasu on peräisin muutos- ja laajennustöistä 1892-1895, sekä korjaustöistä vuodelta 1911.
 
 
 
 
 
 


 
 

Ala-Lemun kartano

 

 
Sijainti: Kaarina
Nykykäyttö:
Alalemun kartanon historia ulottuu 1500-luvulle asti ja omistajat tunnetaan vuodesta 1567 lähtien. Nykyisen päärakennuksen on suunnitellut Christian Schröder ja se valmistui vuonna 1767. Sitä on laajennettu 1800-luvulla ja muutettu 1920-luvulla klassismia noudattaen.
 
 
 
 
   


 
 

Albergan kartano

 

 
Sijainti: Espoo
Nykykäyttö:
Albergan kartanon historia ulottuu 1620-luvulle asti. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1874. Rakentamisessa on käytetty sokerilaatikoiden lautoja, minkä vuoksi taloa kutsutaankin Sokerilinnaksi. Albergan kartano sijaitsee Espoossa ja sen omistaa Espoon kaupunki.
 
 
 
 
 
 


 
 

Amberlan kartano

 

 
Sijainti: Vehmaa
Nykykäyttö: Yksityinen
Amberlan kartanon historia ulottuu vuoteen 1758 ja omistajat tunnetaan vuodesta 1540 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1922 ja tyyli jäljittelee Ruotsin vallan aikaisia kartanolinnoja. Aikaisempi punainen puinen päärakennus on rakennettu vuonna 1838.
 
 
 
 
 


 
 

Anjalan kartano

 

 
Sijainti: Anjalankoski
Nykykäyttö:
Anjalan kartanon alkuperäinen rakennus tuhoutui sodassa vuonna 1789, koska sen sijainti oli strategisesti tärkeä. Nykyinen päärakennus on rakennettu 1800-luvun taitteessa ja toimii kartanomuseona. Viljamakasiini rakennettiin 1840-luvulla ja nykyään siinä toimii kahvila.
 
 
 
 
   


 
 

Annalan kartano (Villa Anneberg)

 

 
Sijainti: Helsinki
Annalan kartano valmistui vuonna 1832. Se on yksi Suomen vanhimpia kesähuviloita. Kartanoa ovat ympäröineet kauniit puutarhat. Rakennus sijaitsee mäen päällä Vanhassakaupungissa Helsingissä. Päärakennus on nykyään yksityisomistuksessa.
 
 
 
 
 
 


 
 

Artukaisten kartano

 

 
Sijainti: Turku
Artukaisten kartanon omistajat tunnetaan 1500-luvun puolivälistä lähtien. Empiretyylinen päärakennus on rakennettu vuonna 1822 ja suunnittelija on todennäköisesti ollut C.Bassi. Kartanokokonaisuuden sijoittelu on myöhäiskaroliinistyyppinen.
 
 
 
 
   
Edellinen        Luettelo kartanoista        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.