= Museo
= Hotelli
= Juhla- ja kokouspaikka
    

Aino Ackten huvila

 

 
Location : Helsinki
Nykykäyttö:
Villa Aino Ackte eli Aino Ackten huvila valmistui vuonna 1877. Sen on suunnitellut Theodor Decker ja arkkitehtuuri edustaa uusrenessanssia. Huvila oli kuuluisan sopraanon Aino Ackten kesäasuntona vuosina 1904-1944. Nykyään sitä käytetään kulttuuritapahtumiin. Aino Ackten huvila sijaitsee Tullisaaressa Helsingissä ja on kaupungin omistuksessa.
   
 
 
 
 

 
 
 

Kaivopuisto

 

 
Sijainti: Helsinki
Kalliolinna valmistui 1840-luvulla ja sen on suunnitellut E.B. Lohrman. Rakennusta laajennettiin 1860-luvulla lisäämällä toisen päädyn puolitornit. Nykyään huvila on asuintalo.
 
 

 
 
Villa Kleineh on rakennettu vuonna 1839 Kaivohuoneen omistajan Louis Kleinehin yksityiskodiksi. Alunperin arkkitehtuuri edusti empiretyyliä, mutta rakennusta on laajennettu ja nykyinen ulkoasu on vuodelta 1929. Villa Kleineh on Kaivopuiston vanhin säilynyt huvila.
   
 
 

 
 

 
Nykykäyttö:
Cygnaeuksen huvilan on suunnitellut J.W. Mieritz ja se on rakennettu vuonna 1869. Frederick Cygnaeus lahjoitti huvilan ja taidekokoelman valtiolle ja rakennus avattiin taidegalleriana vuonna 1882. Cygnaeuksen galleria on eräs Suomen vanhimmista museoista.
 
 

 
 
Kaivopuiston rakennuksista tämä rakennus on rakennettu vuonna 1869 ja nykyinen ulkoasu on peräisin vuoden 1922 korjauksista.
 
 

 
 
Tämän huvilan on suunnitellut Theodor Decker ja se on rakennettu vuonna 1883.
   
 
 
 
 

 
 
 

Kässän talo

 

 
Sijainti: Lohja
Kässän talon historia ulottuu 1700-luvun loppupuolelle. Nykyinen päärakennus valmistui todennäköisesti vuonna 1888 ja arkkitehtuuri edustaa uusrenessanssia. Toisinaan rakennusta on kutsuttu myös Virkkalan kartanoksi. Se toimi sairaalana 1930-luvulta lähtien vuoteen 1968 asti. Nykyään sitä käytetään kulttuuritapahtumiin ja taidenäyttelyihin. Kässän talo sijaitsee Virkkalassa Lohjalla ja on kaupungin omistuksessa.
   
 
 
   
Edellinen        Erikoiset rakennukset        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.