= Museo
= Hotelli
= Juhla- ja kokouspaikka
    

Eckerön posti- ja tullitalo

 

 
Sijainti: Ahvenanmaa
Nykykäyttö:
Eckerön posti- ja tullitalo on rakennettu vuonna 1828. Arkkitehtuuri edustaa empireä ja sen on suunnitelleet Carl Engel ja C. Bassi. Nykyään rakennuksessa toimii postimuseo ja kahvio. Eckerön posti- ja tullitalo sijaitsee Eckerössä Ahvenanmaalla.
 
 
 
 

 
 
 

Lohjan museo

 

 
Sijainti: Lohja
Nykykäyttö:
Lohjan museo on perustettu vuonna 1911. Se on sijainnut vanhassa pappilassa vuodesta 1977 lähtien. Päärakennus on rakennettu 1860-luvulla ja puutarha on 1700-luvulta. Osa lisärakennuksista on siiretty paikalle eri puolilta Lohjaa ja vanhin näistä rakennuksista on peräisin 1760-luvulta. Lohjan museo sijaitsee lähellä Lohjan Pyhän Laurin kirkkoa.
 
 
 
 
   

 
 
 

Raatihuoneet

 
Tampereen raatihuone valmistui vuonna 1890. Sen on suunnitellut Georg Schreck ja arkkitehtuuri edustaa uusrenessanssia. Nykyään rakennusta käytetään edustustilana.
 
 

 
 
Haminan raatihuone on rakennettu vuonna 1798. Sen on suunnitellut J. Brockmann ja arkkitehtuuri edusti alunperin barokkityyliä. Se vaurioitui pahasti tulipalossa vuonna 1840 ja korjattiin uusklassiseen asuun 1840-luvulla. Rakennus toimi linnoituksen päävartiona 1820- ja 1830-luvuilla. Haminan raatihuone sijaitsee pyöreän kaupungin keskellä.
 
 

 
 
Hämeenlinnan raatihuone valmistui 1880-luvulla ja edustaa uusrenessanssin tyylisuuntaa.
 
 
   
Edellinen        Erikoiset rakennukset        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.