= Museo
= Hotelli
= Juhla- ja kokouspaikka
    

Bongan linna

 

 
Sijainti: Loviisa
Nykykäyttö:
Bongan linna valmistui vuonna 1904 yksityiskodiksi. Alunperin arkkitehtuuri edusti jugendia, mutta 1920-luvun alussa muutettiin vastaamaan italialaista uusklassismia sekä funktionalismia. Tällä hetkellä se toimii Riitta Nelimarkan ateljeena ja taidemuseona. Bongan linna sijaitsee Loviisan kirkon vieressä.
 
 
 
 

 
 
 

Scandic Hotel Imatran Valtionhotelli

 

 
Sijainti: Imatra
Nykykäyttö:
Imatran Valtionhotelli on rakennettu 1902-1903 ja arkkitehtuuri edustaa jugendia. Alunperin se tunnettiin nimellä Grand Hotel Cascade. Sodan aikana rakennus oli armeijan käytössä. Se on kunnostettu alkuperäiseen asuunsa vuosina 1985-1987.
 
 
 
 

 
 
 

Majvik

 

 
Sijainti: Kirkkonummi
Nykykäyttö:
Majvikin historia ulottuu 1800-luvun loppupuolelle. Linnamainen päärakennus sijaitsee eräällä Kirkkonummen korkeimpien mäkien huipulla ja on rakennettu alunperin yksityiseksi huvilaksi. Arkkitehtuuri edustaa jugendia ja se valmistui todennäköisesti vuosien 1904-1908 välillä. Rakennus kuului osana Porkkalan alueeseen, joka oli vuokrattuna Neuvostoliitolle sodan jälkeen vuosina 1944-1956. Palautumisen jälkeen rakennus on kunnostettu. Viimeisen kuvan uusi rakennus on valmistunut vuonna 1990. Rakennukset toimivat nykyään Majvikin kokous- ja kongressihotellina. Majvik sijaitsee Kirkkonummen Masalassa.
 
 
 
   

 
 
 

Näsilinna

 

 
Sijainti: Tampere
Uusbarokkityylinen Näsilinnan palatsi valmistui vuonna 1898 yksityiskodiksi. Alunperin sitä kutsuttiin nimellä Milavidan palatsi. Se sijaitsee Näsinkallion huipulla ja sitä ympäröi nykyään Näsinpuisto. Rakennuksessa on toiminut Hämeen Museo, joka perustettiin vuonna 1904 ja avattiin yleisölle vuonna 1908. Se on ollut Tampereen vanhin museo.
   
 
 
 
 

 
 
 

Pyynikin näkötorni

 

 
Sijainti: Tampere
Pyynikin näkötorni valmistui vuonna 1929 korvaten aikaisemman puisen tornin vuodelta 1888, joka vaurioitui pahasti sodassa vuonna 1918. Uusi torni on rakennettu punaisesta graniitista ja on 26 metriä korkea. Arkkitehtuuri edustaa 1920-luvun klassismia. Se sijaitsee Pyynikin harjulla, joka on maailman korkein jääkaudelta peräisin oleva harju. Pyynikin näkötorni sijaitsee Tampereella.
 
 
 
 

 
 
 

Wihuri

 

 
Sijainti: Helsinki
Rantahotellin on suunnitellut Lars Sonck. Arkkitehtuuri edustaa jugendia ja rakennus valmistui vuonna 1917. Nykyään se toimii Wihurin päätoimistona. Se sijaitsee Kulosaaressa Helsingissä.
 
 
 
   
Edellinen        Erikoiset rakennukset        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.